Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Η Ευρώπη χορεύει σε ναρκοπέδιο

Η Ευρώπη να κοιτάξει πρώτα τις δικές της επιδόσεις στο προσφυγικό και μετά να πει στην Τουρκία τι να κάνει, λέει ο Τούρκος πρόεδρος. Θα ακούει τις επικρίσεις για τα δικαιώματα "μόνο όταν είναι σωστές". "Ανέντιμη και ανειλικρινής" η στάση της ΕΕ έναντι των "τρομοκρατών".

Ερντογάν: Η Ευρώπη χορεύει σε ναρκοπέδιο

Επιθετικός έναντι της Ευρώπης ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατηγορώντας την για υποκρισία στο θέμα των μεταναστών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της τρομοκρατίας, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Αντιδρώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ να αλλάξει η Τουρκία τη νομοθεσία ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη προστασία στους μετανάστες, αλλά και στις επικρίσεις που δέχθηκε από την Ευρώπη για καταστολή της ελευθερίας του Τύπου και των αντιπάλων του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Ευρώπη "χορεύει σε ναρκοπέδιο" με την άμεση ή έμμεση στήριξη που παρέχει σε "τρομοκρατικές ομάδες".

Οι Ευρωπαίοι πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τις δικές τους επιδόσεις σε ό,τι αορά τους μετανάστες/πρόσφυγες και μετά να πουν στην Τουρκία τι να κάνει, είπε, προσθέτοντας πως η Άγκυραθα ακούσει τις επικρίσεις της Ευρώπης για τα δικαιώματα μόνο όταν είναι σωστές. "Αν όχι, θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται".

"Σε μια περίοδο που η Τουρκία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια, αυτοί που δεν μπορούν να βρουν χώρο για νια χούφτα προσφύγων, που στη μέση της Ευρώπης κρατούν αυτούς τους αθώους σε ντροπιαστικές συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τον εαυτόν τους", δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση. 

Παράλληλα, προειδοποίησε πως η Ευρώπη «χορεύει σε ναρκοπέδιο» με την άμεση ή έμμεση στήριξη τρομοκρατικών ομάδων, τονίζοντας πως είναι ανέντιμη και ανειλικρινής στη στάση της απέναντι στις ομάδες αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v