Πρώην στελέχη της Porsche απαλλάσσονται από κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών

Η εισαγγελία υποστήριξε πως τα στελέχη της Porsche απέκρυψαν τα σχέδιά τους για αγορά της VW και αργότερα αποκάλυψαν ότι η εταιρία είχε υπό τον έλεγχό της τη γερμανική εταιρία. Οι short sellers οδήγησαν στα ύψη τη μετοχή της τελευταίας.

Πρώην στελέχη της Porsche απαλλάσσονται από κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ο πρώην επικεφαλής οικονομικών της Porsche, Wendelin Wiedeking και Holger Haerter, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για χειραγώγηση των μετοχών της Volkswagen το 2008 σε μια αποτυχημένη προσπάθεια για αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, η εισαγγελία είχε οδηγήσει τα δύο πρώην στελέχη σε δίκη τον Οκτώβριο, για υποτιθέμενη παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τα σχέδιά τους να αγοράσουν την VW πριν από επτά χρόνια. Αντίθετα ο δικαστής απέρριψε την υπόθεση.

«Δεν στέκει κάτι στους ισχυρισμούς, απολύτως τίποτα», τόνισε ο δικαστής Frank Maurer καθώς παρουσίαζε την ετυμηγορία. «Δεν υπήρχε κρυφό σχέδιο για αγορά της VW», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του 2008 η Porsche αρνήθηκε πέντε φορές πως επιδιώκει εξαγορά. Στις 26 Οκτωβρίου άλλαξε κατεύθυνση και αποκάλυψε ότι κατέχει το 74,1% της VW, κατά ένα μέρος μέσω options, με αποτέλεσμα οι short sellers να οδηγήσουν την τιμή της Volkswagen προς τα πάνω.

Η Porsche εγκατέλειψε τα σχέδιά της όταν ξέμεινε από χρηματοδότηση εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αυτή η αποτυχία έπληξε σοβαρά την κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων, η οποία τελικά σώθηκε από τη VW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v