Σε κινεζικά χέρια περνά η Starwood Hotels

Πιο ελκυστική ήταν η προσφορά της κινεζικής Anbang, με αποτέλεσμα η Starwood να συμφωνήσει σε μια αγορά. Ωστόσο πηγές αναφέρουν πως η Marriott θα προχωρήσει σε αντιπροσφορά. Η αξία της Starwood ανεβαίνει εν μέσω «πολέμου προσφορών».

Σε κινεζικά χέρια περνά η Starwood Hotels

Η Starwood Hotels & Resorts Worldwide πρόκειται να αγοραστεί από την κινεζική ασφαλιστική εταιρία Anbang για 78 δολάρια ανά μετοχή ή 13,2 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό πως η κινεζική εταιρία προσέγγισε τη Starwood. Η προσφορά της είναι ήδη πλήρως καλυμμένη από άποψη χρηματοδότησης, ενώ η εταιρία αγοράζει επιθετικά το τελευταίο διάστημα αμερικανικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην Anbang ανήκει ήδη το εμβληματικό νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, ενώ η τρέχουσα προσφορά περιλαμβάνει τις J.C. Flowers & Co. και Primavera Capital ως εταίρους.

Ο αρχικός μνηστήρας της Starwood, το Marriott International που έκλεισε τον Νοέμβριο συμφωνία για αγορά στα 12,2 δισ. δολάρια, έχει στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να απαντήσει. Πηγές που επικαλείται το CNBC αναφέρουν πως η εταιρία πράγματι θα προχωρήσει σε αντιπροσφορά.

Πάντως, εν μέσω «πολέμου προσφορών», οι μετοχές της Starwood έχουν ήδη ξεπεράσει την προσφορά της Anbang. Η μετοχή ανέβηκε σήμερα 4,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v