Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Το Brexit θα στοίχιζε £850 ετησίως για κάθε νοικοκυριό

Oι οικονομολόγου του Κέντρου Οικονομικής Απόδοσης (CEP) του LSE προειδοποιούν πως οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες αν υπέθεταν ένα μεγαλύτερο χτύπημα στο εμπόριο και στην ανταγωνιστικότητα.

Βρετανία: Το Brexit θα στοίχιζε £850 ετησίως για κάθε νοικοκυριό

Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα στοίχιζε σε κάθε νοικοκυριό στο Ηνωμένο Βασίλειο τουλάχιστον £850, σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων του London School of Economics.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι οικονομολόγου του Κέντρου Οικονομικής Απόδοσης (CEP) του LSE προειδοποιούν πως οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες αν υπέθεταν ένα μεγαλύτερο χτύπημα στο εμπόριο και στην ανταγωνιστικότητα.

Οι ερευνητές προσπαθούν να υπολογίσουν τις οικονομικές συνέπειες από ένα Brexit, ένα εγχείρημα που παραδέχονται ότι είναι δύσκολο δεδομένου ότι οι εναλλακτικές εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. και άλλες χώρες δεν είναι γνωστές.

Η ομάδα του CEP του LSE έλαβε ως δεδομένο ότι αν φύγει η χώρα από την Ε.Ε. δεν θα επιβληθούν δασμοί στα προϊόντα από και προς την Ε.Ε. και ότι η Βρετανία θα έχει μια σχέση ανάλογη με αυτήν που έχει η Νορβηγία με το μπλοκ των 28.

Αν η Βρετανία είχε μια πιο χαλαρή εμπορική συνεργασία με την Ε.Ε. μετά το Brexit και πλήρωνε δασμούς με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, το κόστος θα αυξανόταν στις £1,700 για κάθε νοικοκυριό, ποσό που αντιστοιχεί σε πτώση του εισοδήματος κατά 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v