Η Monsanto «κυνηγά» συμφωνίες με BASF και Bayer

Η αμερικανική εταιρία προσπαθεί να ισχυροποιήσει τη θέση της εν μέσω συγχωνεύσεων στον κλάδο. Συζητά με τις δύο γερμανικές εταιρίες για την αγορά περιουσιακών στοιχείων και μονάδων αγροχημικών αλλά και για ευρύτερες συνεργασίες.

Η Monsanto «κυνηγά» συμφωνίες με BASF και Bayer

Αφού έχασε τη μάχη για τη Syngenta, η Monsanto εξερευνά πιθανές συμφωνίες με τις γερμανικές εταιρίες BASF και Bayer, καθώς η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας προσπαθεί να τονώσει τη θέση της εν μέσω συγχωνεύσεων στον κλάδο.

Πηγές που επικαλείται το Bloomberg αναφέρουν ότι η Monsanto προσέγγισε τον προτιμώμενο εταίρο της, BASF, προκειμένου να αγοράσει την επιχείρηση αγροχημικών της και να σφυρηλατήσει μια γενικότερη συνεργασία. Μία από τις πηγές τονίζει πως δεν έχει συμφωνηθεί κάτι.

Παράλληλα η αμερικανική εταιρία μιλά με τη φαρμακοβιομηχανία Bayer σχετικά με αγορές περιουσιακών στοιχείων ή με κοινοπραξίες. Οι πηγές αναφέρουν πως στελέχη πρόσφατα συναντήθηκαν στο Σικάγο και οι διαπραγματεύσεις εστίασαν στην αγορά μονάδων αγροχημικών της Bayer από τη Monsanto. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ενδέχεται να επεκταθούν σε ολόκληρη την εν λόγω επιχείρηση της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v