Kίνα: Ζήτησε συμβουλές από την Fed για το κραχ του Ιουλίου

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας στράφηκε τον Ιούλιο στην Fed για να λάβει συμβουλές για το πως αντιμετώπισε την «Μαύρη Δευτέρα» το 1987. «Η άμεση βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη!» ανέφερε κινέζος αξιωματούχος σε email προς αμερικανικό ομόλογο του.

Kίνα: Ζήτησε συμβουλές από την Fed για το κραχ του Ιουλίου

Αντιμέτωπη με μια βουτιά στις μετοχές την περασμένη χρονιά η κεντρική τράπεζα της Κίνας στράφηκε στην αμερικάνικη Fed, ζητώντας να μοιραστεί το σχέδιο για την αντιμετώπιση της «Μαύρης Δευτέρας» το 1987.

To κινεζικό χρηματιστηριακό κράχ του καλοκαιριού είχε προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις παγκόσμιας αγορές.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, το αίτημα υποβλήθηκε μέσω ενός email που στάλθηκε στις 27 Ιουλίου από αξιωματούχο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας με θέμα «Η άμεση βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη!».

Σε μήνυμα προς ανώτατο αξιωματούχο της Fed, ο εκπρόσωπος της κινεζικής κεντρικής τράπεζας στις ΗΠΑ, Song Xiangyan, αναφέρθηκε στην βουτιά 8,5% στις κινεζικές μετοχές λέγοντας «πως ο διοικητής μου θα ήθελε να μάθει από την εμπειρία σας».

Η Fed έστειλε μέσα σε λίγες ώρες στην κεντρική τράπεζα της Κίνας μια σειρά από δημοσιευμένα αρχεία που περιγράφουν λεπτομερώς όλες τις δράσεις της τράπεζας το 1987.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας και η Fed αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v