Petrobras: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλειά της το δ' τρίμηνο

Οι ζημιές του τελευταίου τριμήνου ήταν κατά 19% μεγαλύτερες σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014. Η εταιρία πλήττεται από τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο και από τα υψηλότερα κόστη δανεισμού.

Petrobras: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλειά της το δ τρίμηνο

Η Petróleo Brasileiro ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλειά της, αφού οι χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο και τα υψηλότερα κόστη δανεισμού ανάγκασαν τη βραζιλιάνικη κρατική εταιρία να προχωρήσει σε μια απομείωση ύψους 49,75 δισ. ρεάλ (13,79 δισ. δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις.

Η Petrobras κατέγραψε μια απώλεια 39% μεγαλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά το οποίο τα αποτελέσματά της έπληξαν απομειώσεις που σχετίζονταν με το σκάνδαλο χειραγώγησης και δωροδοκίας. Τα έσοδα αυξήθηκαν 0,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σε 85,1 δισ. ρεάλ.

Οι συνεχιζόμενες ζημιές που εμφανίζει εδώ και χρόνια εμποδίζουν την ικανότητα της Petrobras να αποπληρώσει το σημαντικό βάρος χρέους της, το οποίο είναι σύμφωνα με το MarketWatch το μεγαλύτερο στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου. Στο μεταξύ οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να πλήττουν τον ισολογισμό της εταιρίας και να την αναγκάζουν σε απομειώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v