Η Βραζιλία σχεδιάζει κι άλλες περικοπές στον προϋπολογισμό

Τα έσοδα της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες και ο πληθωρισμός ανεβαίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 3,8% πέρυσι και αναμένεται νέα συρρίκνωση 3,05% το 2016.

Η Βραζιλία σχεδιάζει κι άλλες περικοπές στον προϋπολογισμό

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε αργά την Τρίτη πως περισσότερες περικοπές στον προϋπολογισμό της χώρας είναι απαραίτητες προκειμένου να απαντηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016.

Το Υπουργείο Σχεδιασμού ανέφερε πως χρειάζονται περικοπές συνολικού ύψους 21,2 δισ. ρεάλ, εφόσον τα έσοδα δεν επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες και ο πληθωρισμός ανεβαίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει διάταγμα για τις νέες περικοπές, ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν έχει διευκρινίσει το μέγεθος.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επιτύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με το 0,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αν και ο στόχος αυτός μπορεί να επαναδιαμορφωθεί κατά τη διάρκεια του έτους.

Η οικονομία της Βραζιλίας συρρικνώθηκε κατά 3,8% πέρυσι, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά πως θα σημειωθεί περαιτέρω συρρίκνωση 3,05% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v