Το Λονδίνο θα «ανθίσει» εκτός ΕΕ επιμένει ο Μπόρις Τζόνσον

Το Λονδίνο αποτελεί κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΕ, υποστηρίζει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας. Οι κορυφαίοι τραπεζίτες δεν είναι τόσο προσκολλημένοι στο μπλοκ, ισχυρίζεται.

Το Λονδίνο θα «ανθίσει» εκτός ΕΕ επιμένει ο Μπόρις Τζόνσον

Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία του Λονδίνου θα «ανθήσει σθεναρά» αν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, είπε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενους σε βουλευτές της χώρας του.

Επικαλούμενος συζητήσεις με ανώτατους τραπεζίτες που δεν κατονομάζει, ο Τζόνσον –ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του πρωθυπουργού στο επίμαχο θέμα της βρετανικής συμμετοχής- ανέφερε ότι η στήριξη της παραμονής στην ΕΕ από τους επιχειρηματικούς ηγέτες είναι «επιφανειακή».

«Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε ιδιωτικές συζητήσεις που κάνω κάποιες φορές με κορυφαίους τραπεζίτες είναι το πόσο με ακρίβεια ισορροπημένα τους φαίνονται τα πράγματα, και εκείνοι λένε πως δεν πιστεύουν ότι (μια έξοδος) θα κάνει καμία ζημιά στη θέση του Λονδίνου ως κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο», ανέφερε σήμερα μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων. «Όταν διεισδύεις στις απόψεις αυτών των ανθρώπων, είναι πολύ λιγότερο προσκολλημένοι απ' ό,τι ίσως νομίζετε», τόνισε.

«Πιστεύω πως το Σίτυ θα συνεχίσει να ανθίζει έξω από την ΕΕ, να ανθίζει σθεναρά», υποστήριξε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «η κρίσιμη μάζα είναι εδώ στο Λονδίνο για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v