Πρώην trader της UBS θα πληρώσει 880.000 στερλίνες για τη χειραγώγηση Libor

Βρετανικό δικαστήριο εξέτασε τα μπόνους του trader από τη UBS και τη Citigroup και απεφάνθη πως δεν θα ήταν τόσο μεγάλα αν δεν είχε χειραγωγήσει τον Libor. Η εισαγγελία τονίζει ότι οι 880.000 είναι πολύ μικρό μέρος των παράνομων κερδών του.

Πρώην trader της UBS θα πληρώσει 880.000 στερλίνες για τη χειραγώγηση Libor

Ο Tom Hayes, ο πρώην trader της UBS που εκτίει ποινή φυλάκισης 11 ετών επειδή συνωμότησε για τη χειραγώγηση του Libor, πρέπει να πληρώσει 880.000 στερλίνες σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, πρόκειται για ένα πολύ μικρό μέρος των παράνομων κερδών που η εισαγγελία ισχυρίζεται πως είχε από την υπόθεση αυτή.

Το αρμόδιο βρετανικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος Serious Fraud Office εξέτασε τα μπόνους ύψους 2,4 εκατ. στερλινών που έλαβε ο Hayes όσο εργαζόταν στην UBS και το Citigroup αργότερα. Το δικαστήριο έκρινε σήμερα πως οι τράπεζες δεν θα τον είχαν ανταμείψει με τόσο μεγάλα μπόνους αν δεν είχε χειραγωγήσει το δείκτη αναφοράς.

Ο πρώην trader και η σύζυγός του κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα πως εκείνος έχασε πριν δικαστεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχε βγάλει, πληρώνοντας αμοιβές και χάνοντας χρήματα σε προσωπικές του συναλλαγές. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν πληρώσει το ποσό που όρισε το δικαστήριο, ενδέχεται να αντιμετωπίσει άλλα τρία χρόνια φυλάκισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v