Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Haaretz: Οι βελγικές αρχές γνώριζαν για σχέδιο επίθεσης στο αεροδρόμιο

Οι αρχές του Βελγίου γνώριζαν με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις στο πολύ κοντινό μέλλον στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανέφεραν πηγές στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Haaretz: Οι βελγικές αρχές γνώριζαν για σχέδιο επίθεσης στο αεροδρόμιο

Οι βελγικές αρχές, καθώς και άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν λάβει ακριβείς και προχωρημένες προειδοποιήσεις σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Οι αρχές γνώριζαν με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις στο πολύ κοντινό μέλλον στο αεροδρόμιο, ανέφεραν οι πηγές. Οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν από την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα της Συρίας.

Ο πυρήνας των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες είχε στενές σχέσεις με το δίκτυο που βρισκόταν πίσω από την σειρά των επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο, με βασικό οργανωτή τον Σαλάχ Αμντεσλάμ.

Η σύλληψη του Αμπντεσλάμ ήταν αυτή που πυροδότησε τις επιθέσεις της Τρίτης, λόγω ανησυχιών του ISIS ότι μπορεί να δώσει πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά την ανάκριση του, ειδικά μετά από τα δημοσιεύματα ότι συνεργαζόταν με τις βελγικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v