Οι βελγικές αρχές αναζητούν πληροφορίες για τον «άνδρα με το καπέλο»

Ο άνδρας είναι ύποπτος για «τρομοκρατική δολοφονία» και απόπειρα δολοφονίας. Οι αρχές τον έχουν αναγνωρίσει άτυπα ως τον Faysal Cheffou, αυτοαποκαλούμενο ανεξάρτητο δημοσιογράφο. Δεν υπάρχει επίσημη ταυτοποίηση από την αστυνομία.

Οι βελγικές αρχές αναζητούν πληροφορίες για τον «άνδρα με το καπέλο»

Η βελγική αστυνομία έκανε σήμερα νέα έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τον άνθρωπο που εντόπισε μέσω των συστημάτων βιντεοσκόπησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μαζί με δύο ακόμη άτομα που πιστεύεται πως έκαναν επιθέσεις αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη.

Ο άνδρας, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να σπρώχνει ένα καροτσάκι με μια βαλίτσα, έχει ονομαστεί «ο άνδρας με το καπέλο» και έχει αναγνωριστεί άτυπα από τις αρχές ως ο Faysal Cheffou, ένας αυτοαποκαλούμενος ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγή από το περιβάλλον των ερευνών ανέφερε ότι ο άνδρας αυτός έχει συλληφθεί και κατηγορείται για «τρομοκρατική δολοφονία» και απόπειρα δολοφονίας. Η εισαγγελία τον κατονομάζει μόνο ως Faysal C.

Ωστόσο η πηγή επισημαίνει πως δεν υπάρχει επίσημη ταυτοποίηση, υπαινισσόμενη πως η αστυνομία δυσκολεύεται να τον συνδέσει με το πρόσωπο που εντόπισε το σύστημα βιντεοσκόπησης. Το άτομο που απεικονίζεται στο βίντεο φορά γυαλιά και το καπέλο του είναι τραβηγμένο χαμηλά στο πρόσωπό του.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν επισήμως τον άνδρα, ο οποίος είναι ύποπτος για εγκατάλειψη της βαλίτσας του που περιείχε βόμβα, πριν τρέξει προς το τερματικό του αεροδρομίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v