JetBlue και Alaska Air κονταροχτυπιούνται για τη startup Virgin America

Μετά τις συγχωνεύσεις των οκτώ μεγαλύτερων αμερικανικών αερογραμμών σε τέσσερις, η ενοποίηση του τομέα μετατοπίζεται σε τοπικούς μεταφορείς και εταιρίες χαμηλού κόστους. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αναδειχθεί προτιμώμενος αγοραστής.

JetBlue και Alaska Air κονταροχτυπιούνται για τη startup Virgin America

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Virgin America μπορεί σύντομα να έχει νέο ιδιοκτήτη, αφού προσφορές από δύο άλλες αμερικανικές εταιρίες, τις JetBlue Airways και Alaska Air Group, αναμένεται να κατατεθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το MarketWatch, μια τέτοια συμφωνία μπορεί να σηματοδοτεί νέο γύρο συγχωνεύσεων.

Κάποιος προτιμώμενος αγοραστής ίσως αναδειχθεί ήδη από το Σαββατοκύριακο που έρχεται, αν και η τελική συμφωνία θα πάρει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Λεπτομέρειες για τις πιθανές προσφορές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η πιθανή αγορά της Virgin, μιας μικρής αεροπορικής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, υπονοεί πως η ενοποίηση στη βιομηχανία μετατοπίζεται προς περιφερειακούς μεταφορείς και εταιρίες χαμηλού κόστους, αφού συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2008 και 2013 συνδύασαν οκτώ μεγάλους μεταφορείς σε τέσσερις.

Οι τέσσερις μεγάλες αμερικανικές εταιρίες είναι οι American Airlines, Delta Air Lines, United Continental και Southwest Airlines, ενώ έχουν υπό τον έλεγχό τους το 80% της εγχώριας αγοράς.

Η Virgin America ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 στην Καλιφόρνια και έχανε σταθερά χρήματα μέχρι το 2013, όταν άρχισε να χρεώνει υψηλότερες τιμές. Αυτή τη στιγμή είναι η ένατη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρία σε όρους κίνησης, ενώ πρόσφατα άρχισε να επεκτείνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v