Ισραήλ: «Ταβάνι» στους μισθούς των τραπεζιτών

Νόμο που θα περιορίζει τη συνολική αμοιβή των τραπεζικών στελεχών στα 652.605 δολάρια τον χρόνο πέρασε το κοινοβούλιο του Ισραήλ. Συμβολίζει τη μείωση του χάσματος στις αμοιβές, την αλληλεγγύη και τη μέριμνα για τον αδύναμο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μοσέ Καλόν.

Ισραήλ: «Ταβάνι» στους μισθούς των τραπεζιτών

To Ισραήλ εισήγαγε ένα από τα πιο αυστηρά νομικά πλαίσια για τον περιορισμό των μισθών των τραπεζικών στελεχών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο νόμος προωθήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Μοσέ Καλόν. Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο με 56 ψήφους υπέρ και κανέναν κατά και θα ενεργοποιηθεί τους επόμενους έξι μήνες.

Σύμφωνα με την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, οι μισθοί των εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το ένα τέταρτο των 40 εισηγμένων εταιρειών με τα υψηλότερα επίπεδα αμοιβών ανήκουν στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Εκτός από την οικονομική διάσταση πίσω από τον νόμο υπάρχει και η ηθική», ανέφερε την Τρίτη ο κ. Καλόν. «Συμβολίζει τη μείωση του χάσματος στις αμοιβές, την αλληλεγγύη και τη μέριμνα για τον αδύναμο», τόνισε.

Με βάση τον νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται και στις ασφαλιστικές εταιρείες, η συνολική αμε θα μπορεί να ανέρχεται ως και τα 652.605 δολάρια τον χρόνο ή όχι περισσότερο από 44 φορές τον μισθό του χαμηλότερα αμειβόμενου.

Η ένωση τραπεζών του Ισραήλ ανέφερε ότι ο νόμος μπορεί να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις στον τραπεζικό τομέα, ενώ εκπρόσωπος της ένωσης ανέφερε πως πιθανότατα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v