Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Το υπουργειο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές ομάδες σε όλη την Τουρκία και τους καλεί να αποφύγουν το ταξίδι στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία λόγω αυξημένων απειλών από τρομοκρατικές ομάδες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργειο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές ομάδες σε όλη την Τουρκία και τους καλεί να αποφύγουν το ταξίδι στο νότιο τμήμα της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διέταξε την οργανωμένη αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών στρατιωτικών από περιοχές της Νότιας Τουρκίας λόγω φόβων για την ασφάλεια στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι οικογένειες των στρατιωτικών που έχουν έδρα την Άδανα, το Ιζμίρ και την Μούγλα, έλαβαν εντολή να φύγουν. H απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ. 

«Κατανοούμε ότι αυτό αποδιοργανώνει τις ζωές των οικογενειών των στρατιωτικών, αλλά πρέπει να τις κρατήσουμε ασφαλείς» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, ο διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη.

Η οργανωμένη αποχώρηση δεν αποτελεί μια απόφαση για την μόνιμη λήξη της παρουσίας των οικογενειών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Νότια Τουρκία, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v