Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tata Steel: Πωλητήριο στις βρετανικές δραστηριότητες

Η Tata ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο ευρωπαϊκός βραχίονάς της θα «ερευνήσει όλες τις επιλογές για αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου, περιλαμβανομένης και της πιθανής αποεπένδυσης από την Tata Steel UK, ολικής ή τμηματικής».

Tata Steel: Πωλητήριο στις βρετανικές δραστηριότητες

Η ινδική Tata Steel, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα στη Βρετανία, έβαλε «πωλητήριο» στις δραστηριότητές της στην Βρετανία προκειμένου να βάλει «φρένο» στις τεράστιες απώλειές της.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο Μουμπάι, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι οικονομικές επιδόσεις του βρετανικού βραχίονά της επιδεινώθηκαν σημαντικά τους τελευταίους μήνες, μετά από χρόνια αδύναμων συνθηκών που ήδη την ανάγκασαν να προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία επικαλέστηκε το υψηλό κόστος μεταποίησης, την αδυναμία της εγχώριας αγοράς και τις αυξημένες εισαγωγές στην Ευρώπη από χώρες όπως η Κίνα, τονίζοντας πως «βλέπει» μικρή αλλαγή στην ανταγωνιστική θέση των βρετανικών δραστηριοτήτων της –που απασχολούν 15.000 ανθρώπους και περιλαμβάνουν την μεγαλύτερη μονάδα χάλυβα της Βρετανίας, την Port Talbot.

Ως αποτέλεσμα, η Tata ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο ευρωπαϊκός βραχίονάς της θα «ερευνήσει όλες τις επιλογές για αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου, περιλαμβανομένης και της πιθανής αποεπένδυσης από την Tata Steel UK, ολικής ή τμηματικής».

Η εταιρεία σημείωσε πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει εκφράσει ανησυχία για τις απώλειες θέσεων εργασίας. Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα των εργαζομένων χαιρέτισαν την απόφαση να μην κλείσουν τα εργοστάσια, αλλά ζήτησαν από την Tata να είναι ένας «υπεύθυνος πωλητής» και από την κυβέρνηση να παίξει τον ρόλο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v