Δικαστήριο του Βελγίου αποφάσισε την Πέμπτη ότι ο ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπτνεσλάμ, θα εκδοθεί στην Γαλλία.
Εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος μπορεί να εκδοθεί στην Γαλλία και ότι οι αρχές των δύο χωρών θα εξετάσουν πως θα γίνει η μεταφορά του. «Οι βελγικές και γαλλικές αρχές θα εξετάσουν από κοινού πως θα προχωρήσουν για να γίνει η μεταφορά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Δικηγόρος του Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του μακελειού στην γαλλική πρωτεούσα, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι ο πελάτης του έχει άρει τις αρχικές του ενστάσεις να εκδοθεί στην Γαλλία και έχει κάνει νέα προσφορά για συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.
«Ο Σαλάχ Αμπτνεσλάμ επιθυμεί να μεταφερθεί στις γαλλικές αρχές» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Σεντρίκ Μουασέ. «Επιθυμεί να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές».