Το 1/5 των εταιριών του S&P 500 αναμένει απογοητευτικά κέρδη

Το πρώτο τρίμηνο εκτιμάται ως το πιο ζημιογόνο της τελευταίας δεκαετίας. Οι εταιρίες ενέργειας έχουν εγκαταλείψει εντελώς τις προβλέψεις. Ο τομέας της ιατρικής φροντίδας εμφανίζεται σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι παλαιότερα.

Το 1/5 των εταιριών του S&P 500 αναμένει απογοητευτικά κέρδη

Σχεδόν το ένα πέμπτο των εταιριών του δείκτη S&P 500 θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της Wall Street, εν μέσω αυτού που εκτιμάται πως θα είναι το πιο ζημιογόνο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας.

Το MarketWatch επισημαίνει πως 94 εταιρίες του S&P 500 έχουν εκδώσει προοπτικές που δεν καταφέρνουν να επιβεβαιώσουν την επικρατούσα άποψη της Wall Street, σύμφωνα με τον John Butters, ανώτατο αναλυτή κερδών της FactSet. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό εταιριών που εκδίδουν αρνητικές προβλέψεις για το τρίμηνο από όταν η FactSet άρχισε να παρακολουθεί αυτά τα στοιχεία το 2006.

Ο υψηλότερος αριθμός ήταν 95 εταιρίες το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Εκείνη την περίοδο τουλάχιστον μία εταιρία ενέργειας είχε εκδώσει αρνητικές προβλέψεις, ενώ τώρα ο τομέας έχει εγκαταλείψει εντελώς τις προβλέψεις.

Πάντως, ελαφρώς περισσότερες εταιρίες εκδίδουν σήμερα θετικές προοπτικές, γεγονός που εξομαλύνει κάπως την αρνητική εικόνα. Προς το παρόν, οι αρνητικές προοπτικές αντιστοιχούν στο 78% των συνολικών.

Αν και παραδοσιακά οι εταιρίες που εκδίδουν τις περισσότερες αρνητικές προβλέψεις είναι οι τεχνολογικές και οι εταιρίες καταναλωτικών αγαθών, αυτό το τρίμηνο τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά καθώς ο τομέας της ιατρικής φροντίδας εμφανίστηκε πιο αρνητικός από το συνηθισμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v