Η InBev στοχεύει σε έσοδα 100 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020

Αναλυτές εκτιμούν πως, για να πιάσει αυτό τον στόχο, η εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα μεγάλη εξαγορά ή να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη. Η InBev τονίζει πως το σχέδιο αποτελεί «εσωτερικό δύσκολο στόχο» και όχι επίσημη guidance.

Η InBev στοχεύει σε έσοδα 100 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020

Η Anheuser-Busch InBev, η οποία είναι γνωστή για τους φιλόδοξους στόχους της, τώρα επιδιώκει να εμφανίσει έσοδα ύψους 100 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020.

Ο στόχος αυτός αποτελεί μέρος ενός νέου σχεδίου κινήτρων που ανέφερε η εταιρία σε ετήσια έκθεσή της, ενώ αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας αξίας 108 δισ. για την απόκτηση της ανταγωνίστριας SABMiller.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, η βελγική ζυθοποιία εξέδωσε τον Δεκέμβριο μια stock option για τους 65 ανώτατους μανάτζέρ της, σε περίπτωση που εκείνοι καταφέρουν να τονώσουν τα συνολικά έσοδα των δύο εταιριών πάνω από 50% μέχρι το 2020. Τα έσοδα της InBev ήταν κατά το οικονομικό έτος 2015 43,6 δισ. δολάρια, ενώ της SABMiller ήταν 22,1 δισ., οδηγώντας το σύνολο στα 65,7 δισ., εξαιρουμένων των εκποιήσεων.

Αν η εταιρία επιτύχει αυτούς τους στόχους, το σχέδιο επιδόσεων θα μπορούσε να αποδώσει συντηρητικά πάνω από 350 εκατ. δολάρια.

Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι το «2020 Dream Incentive Plan» αποτελεί μέρος ενός «εσωτερικού δύσκολου στόχου» και όχι επίσημη guidance. Πάντως, το MarketWatch επισημαίνει πως αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρία εκτιμούν ότι για να πετύχει αυτό τον στόχο, η InBev θα πρέπει είτε να προχωρήσει σε μια ακόμη μεγάλη εξαγορά, είτε να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v