Η ArcelorMittal U.S. εξασφάλισε χρηματοδότηση ενός δισ. δολαρίων

Η εταιρία προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τα περιουσιακά της στοιχεία και τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Εξασφάλισε πιστωτική διευκόλυνση ύψους ενός δισ., ενώ νωρίτερα φέτος συγκέντρωσε άλλα τρία δισ. μέσω έκδοσης δικαιωμάτων.

Η ArcelorMittal U.S. εξασφάλισε χρηματοδότηση ενός δισ. δολαρίων

Η ArcelorMittal ανακοίνωσε σήμερα ότι η αμερικανική της μονάδα συμφώνησε την εξασφάλιση μέχρι και ενός δισ. δολαρίων σε χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τα περιουσιακά της στοιχεία και τις επιχειρήσεις της στην περιοχή.

Ο κολοσσός στον τομέα του χάλυβα, η μεγαλύτερη εταιρία σε όρους παραγωγής, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να πουλήσει δύο από τις αμερικανικές της επιχειρήσεις χάλυβα στην Black Diamond Capital Management για άγνωστο ποσό. Επιπλέον, νωρίτερα φέτος συγκέντρωσε τρία δισ. δολάρια μέσω έκδοσης δικαιωμάτων, προκειμένου να αποπληρώσει χρέη σε μια περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζει εξαιρετικά αδύναμες τιμές στο χάλυβα.

Η παραγωγός χάλυβα με έδρα το Λουξεμβούργο, ανέφερε ότι η αμερικανική μονάδα συμφώνησε σε μια πιστωτική διευκόλυνση μέχρι και ενός δισ., η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, ενώ η εταιρία ανέφερε ότι δε σκοπεύει να αναζητήσει περαιτέρω χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v