Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Πτώση 45% στα κέρδη αναμένουν οι αναλυτές

Εντείνεται η συνειδητοποίηση πως οι τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα εν μέσω ευρύτερης αβεβαιότητας. Μια βελτίωση τον Μάρτιο δεν θα ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τις πτώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. «Το τρίμηνο δεν σώζεται», λένε οι ειδικοί.

Goldman Sachs: Πτώση 45% στα κέρδη αναμένουν οι αναλυτές

Μόλις τρεις μήνες αφού οι αναλυτές προέβλεψαν πως το Goldman Sachs Group θα αφήσει πίσω του την ταραχώδη τελευταία περίοδο του 2015 και θα σταθεροποιήσει τα κέρδη, για άλλη μια φορά κάνουν μεταστροφή και μειώνουν τις προβλέψεις τους.

Οι ειδικοί έχουν μειώσει κατά 94 cents κατά μέσο όρο την εκτίμησή τους για τα προσαρμοσμένα κέρδη της Goldman ανά μετοχή, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες -πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο αλλάζουν τα νούμερα τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή τη φορά, η μείωση της τελευταίας στιγμής είναι μία από τις μεγαλύτερες της εταιρίας από τη χρηματοπιστωτική κρίση και μετά, με τους αναλυτές να προβλέπουν μια πτώση της τάξης του 45% στα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε 3,31 δολάρια. Πρόκειται για την πιο απότομη πτώση μεγάλης αμερικανικής τράπεζας.

Καθώς εντείνεται η συνειδητοποίηση πως η τραπεζική μηχανή της Wall Street παραπαίει εν μέσω μιας ευρύτερης αβεβαιότητας και παρότι οι εταιρίες είχαν πει πως οι αγορές βελτιώθηκαν τον Μάρτιο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τις πτώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

«Ο κόσμος διατηρούσε την ελπίδα του πως ο Μάρτιος θα ήταν καλύτερος και θα έσωζε εν μέρει το τρίμηνο», ανέφερε ο Glenn Schorr, αναλυτής στην Evercore ISI, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν συνέβη. Το τρίμηνο δεν σώζεται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v