Η Alibaba επεκτείνει στην Ευρώπη το Alipay

Η εταιρία προχωρά στη μεγαλύτερη κίνηση που έχει κάνει ποτέ εκτός Ασίας. Προσπαθεί να επωφεληθεί από τον αυξανόμενο αριθμό Κινέζων τουριστών, ενώ στοχεύει σε δύο δισεκατομμύρια χρήστες μέσα στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια.

Η Alibaba επεκτείνει στην Ευρώπη το Alipay

Το Alipay, η εφαρμογή πληρωμών της θυγατρικής της Alibaba, Ant Financial, θα είναι πλέον διαθέσιμη στην Ευρώπη και θα επιτρέπει στους Κινέζους τουρίστες να πληρώνουν στο εξωτερικό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κίνηση της εταιρίας εκτός Ασίας.

Η εφαρμογή θα αναγνωρίζει το πού ακριβώς στην Ευρώπη βρίσκεται ο Κινέζος χρήστης της Alipay και θα στέλνει ειδοποιήσεις για το πού θα μπορέσει να δειπνήσει, να εκμεταλλευτεί αγοραστικές ευκαιρίες και να επισκεφθεί αξιοθέατα. Όταν ο χρήστης θα επιθυμεί να πληρώσει, θα εμφανίζεται στη συσκευή του ένα barcode που θα μπορεί να σαρώνει το κατάστημα.

Το Alipay είναι μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληρωμής στην Κίνα και ανταγωνίστρια της WeChat Payment της Tencent. Η υπηρεσία έχει καταφέρει να εδραιωθεί βαθιά στην καθημερινότητα των πελατών της και χρησιμοποιείται για πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών από ταξί μέχρι εστιατόρια και ένδυση.

Η Alibaba ευελπιστεί πως οι ενεργοί χρήστες του Alipay, οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή 450 εκατ. σύμφωνα με την εταιρία, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή στο εξωτερικό, επιτρέποντάς της να επωφεληθεί από τον αυξανόμενο αριθμό Κινέζων τουριστών που ξοδεύουν όλο και περισσότερο.

«Το όραμα στοχεύει σε δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες», ανέφερε μιλώντας στο CNBC η Sabrina Peng, πρόεδρος της Alipay International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v