Πουέρτο Ρίκο: Η Γερουσία ενέκρινε μορατόριουμ στο χρέος

Η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που παραχωρεί στον Διοικητή Αλεχάνδρο Γκαρσία Παντίγια να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να παγώσει τις πληρωμές στους πιστωτές ως το 2017.

Πουέρτο Ρίκο: Η Γερουσία ενέκρινε μορατόριουμ στο χρέος

Η Γερουσία του Πουέρτο Ρίκο ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει στην χώρα να προχωρήσει σε μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που παραχωρεί στον Διοικητή Αλεχάνδρο Γκαρσία Παντίγια την εξουσία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να παγώσει τις πληρωμές στους πιστωτές ως το 2017.

Το νομοσχέδιο αφορά χρέη που έχουν εκδοθεί από το Πουέρτο Ρίκο και τους διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Κυβερνητικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για τον νομοσχέδιο στην Κάτω Βουλή της χώρας.

Η νομοθετική πράξη «δίνει στον κυβερνήτη την δυνατότητα να συνεχίσει να παρέχει απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους».

Οι γερουσιαστές επισήμαναν πως η πράξη δεν επιτρέπει στην κοινοπολιτεία να διαγράψει τα χρέη της, τονίζοντας πως προστατεύονται τα δικαιώματα των πιστωτών. Στο κείμενο αναφέρεται πως το νομοσχέδιο «είναι η καλύτερη ευκαιρία των πιστωτών να πάρουν πίσω τις επενδύσεις τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v