Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απελπισμένες» οι βρετανικές τράπεζες αναζητούν στελέχη

Το Σίτι έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνο περιβάλλον εργασίας καθώς νέοι κανονισμοί μπορεί εύκολα να οδηγήσουν στελέχη στη φυλακή, επειδή δεν εντόπισαν περιστατικά κακοδιαχείρισης. Οι πιθανές κυρώσεις φαίνεται να υπερέχουν των ανταμοιβών.

«Απελπισμένες» οι βρετανικές τράπεζες αναζητούν στελέχη

Οι τράπεζες του Λονδίνου, που κάποτε ήταν από τους πιο πολυπόθητους εργοδότες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, τώρα παλεύουν να επανδρώσουν τις κορυφαίες θέσεις τους, καθώς πιθανές κυρώσεις φαίνεται να υπερέχουν των πλεονεκτημάτων σε μια περίοδο κατά την οποία η φήμη του Σίτι δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Οι τραπεζίτες ανησυχούν για τους κανονισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε φυλάκιση στελεχών, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να εντοπίσουν σοβαρά περιστατικά κακοδιαχείρισης, γεγονός που έχει καταστήσει το Σίτι επικίνδυνο περιβάλλον εργασίας. Σε συνδυασμό με την επιθυμία των Βρετανών πολιτικών να κατονομάζουν τα στελέχη πλήττοντας την αξιοπιστία τους, οι νέοι κανονισμοί αναγκάζουν τα ιδρύματα να παλεύουν για να καλύψουν τις ανώτερες θέσεις.

Η Standard Chartered προσπαθεί να αντικαταστήσει τον πρόεδρο John Peace με νέο συνεργάτη εδώ και ένα χρόνο, ενώ η Barclays αναζητά διάδοχο για την επίβλεψη της επενδυτικής τράπεζας από πέρυσι, αφού ο Tom King γνωστοποίησε πως επιθυμεί να αποσυρθεί πριν από περισσότερο από εννέα μήνες.

«Οι κορυφαίες θέσεις στις τράπεζες είναι εξαιρετικά εκτεθειμένες στις μέρες μας, ιδιαίτερα με τους πολιτικούς που προσπαθούν να ταπεινώσουν τους τραπεζίτες», ανέφερε ο Simon Morris, δικηγόρος στη CMS Cameron McKenna στο Λονδίνο.

«Οι αγορές είναι φτωχές μειώνοντας τις αποδόσεις, η προσέγγιση των ρυθμιστικών αρχών για αποφυγή των κινδύνων περιορίζει τα ρίσκα που μπορεί να πάρει μια τράπεζα και ως εκ τούτου, περιορίζει περαιτέρω τις ανταμοιβές για τους μάνατζέρ της», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v