Ο CEO του LSE απαντά στους επικριτές της συγχώνευσης με το Deutsche Börse

Οι δύο εταιρίες θα διατηρηθούν ξεχωριστές και οι κίνδυνοι από μια συγχώνευση δεν θα είναι μεγαλύτεροι απ' ό,τι είναι σήμερα, λέει το στέλεχος. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η συμφωνία θα ελεγχεί εξονυχιστικά, ενώ ίσως πυροδοτήσει έναν πόλεμο προσφορών.

Ο CEO του LSE απαντά στους επικριτές της συγχώνευσης με το Deutsche Börse

Μια συνδυασμένη εταιρία δεν θα αποτελέσει επιπλέον κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος του London Stock Exchange Group στους επικριτές της προτεινόμενης συγχώνευσης, αξίας 30 δισ. δολάρια, με το Deutsche Börse.

«Ο κίνδυνος δεν θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι σήμερα, διότι (οι δύο εταιρίες) θα διατηρηθούν ολοκληρωτικά ξεχωριστές. Σε όρους διαχείρισης κινδύνου, περιθωρίων και ρυθμιστικού πλαισίου, οι εταιρίες πρόκειται να παραμείνουν έτσι όπως είναι», ανέφερε ο Xavier Rolet μιλώντας στη Wall Street Journal σύμφωνα με το MarketWatch.

Όπως επεσήμανε, κάποιοι παρατηρητές έχουν επίσης παρεξηγήσει τον πιθανό αντίκτυπο της συγχώνευσης στον αριθμό των πελατών των δύο οίκων εκκαθάρισης που θα χρειαστεί να ασφαλιστούν έναντι των συναλλαγών τους.

Το LSE έχει τονίσει πως το συνολικό περιθώριο θα μπορούσε να μειωθεί, αν μια συναλλαγή σε έναν οίκο εκκαθάρισης αντισταθμίζεται έναντι ενός πονταρίσματος στον άλλο, με τάση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ωστόσο ο Rolet δήλωσε πως αυτό δεν εξαρτάται από τη συγχώνευση. «Αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ρυθμιστικής έγκρισης ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η συγχώνευση», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές εκτιμούν πως η συμφωνία θα έρθει αντιμέτωπη με σκληρό, εξονυχιστικό έλεγχο από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές που είναι αρμόδιες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Μπορεί, επιπλέον, να πυροδοτήσει έναν πόλεμο προσφορών, αφού το Intercontinental Exchange, ο φορέας που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γνωστοποίησε πως εξετάζει μια προσφορά για το LSE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v