Nokia: Χιλιάδες απολύσεις μετά το ντιλ με Alcatel

Η φινλανδική εταιρεία προχωράει σε χιλιάδες απολύσεις, στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων μετά τη συμφωνία συγχώνευσης με την Alcatel. Οι 1.300 στη Φινλανδία και οι 1.400 στη Γερμανία. Η εταιρεία απασχολεί 104.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

Nokia: Χιλιάδες απολύσεις μετά το ντιλ με Alcatel

H εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia σχεδιάζει να κόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 1.300 στη Φινλανδία και 1.400 στη Γερμανία, στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων μετά τη συμφωνία συγχώνευσης με την Alcatel.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στη Γαλλία η Nokia ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει μόλις 400 θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργήσει και 500 θέσεις για έρευνα και ανάπτυξη, όπως είχε υποσχεθεί στη γαλλική κυβέρνηση, όταν διαπραγματευόταν το ντιλ με την Alcatel.

«Οι δεσμεύσεις που έκανε η Nokia όταν αγόρασε την Alcatel-Lucent τηρήθηκαν», ανέφερε ο Frederic-Aussedat, εκπρόσωπος του σωματείου CFE-CGC στη Γαλλία.

H Nokia αρνήθηκε να αποκαλύψει τον συνολικό αριθμό των περικοπών. Η εταιρεία απασχόλει 6.800 εργαζομένους στη Φινλανδία, 4.800 στην Γερμανία, 4.200 στη Γαλλία και 104.000 σε όλο τον κόσμο.

«Οι 1.300 περικοπές είναι ένα πολύ κακό νούμερο», ανέφερε ο επικεφαλής του σωματείου επαγγελματιών μηχανικών στη Φινλανδία, Pertti Porokari. «Φαίνεται πως οι Φινλανδοί εργαζόμενοι έχασαν αυτή τη μάχη έναντι των Γάλλων», πρόσθεσε.

Η Nokia πήρε τον έλεγχο της γαλλο-αμερικανικής Alcatel-Lucent τον Ιανουάριο, μετά από προσφορά 15,6 δισ. ευρώ, που έχει σαν στόχο να τη βοηθήσει να ανταγωνιστεί τη σουηδική Ericsson και την κινεζική Huawei.

H φινλανδική εταιρεία αποσκοπεί σε συνέργειες λειτουργικού κόστους 900 εκατ. ευρώ έως το 2018 από τη συμφωνία με την Alcatel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v