Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Galaxy S7 τόνωσε τα κέρδη της Samsung το α' τρίμηνο

Με το τέλος του τριμήνου η εταιρία προέβλεψε μια αύξηση 10,4% στα λειτουργικά της κέρδη και 4% στα έσοδα. Τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge τόνωσαν τα κέρδη, ωστόσο η Samsung δεν έχει ανακάμψει ακόμη από την εμφάνιση των κινεζικών μαρκών.

Το Galaxy S7 τόνωσε τα κέρδη της Samsung το α τρίμηνο

Η Samsung Electronics προέβλεψε σε σημερινή της ανακοίνωση, καλύτερες από το αναμενόμενο επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις του smartphone Galaxy S7 να σημειώνουν καλή αρχή.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο σε όρους αποστολών, τόνισε πως πιθανότητα εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους περίπου 6,6 τρισ. γουόν (5,7 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου. Το ποσό μεταφράζεται σε μια αύξηση 10,4% σε σχέση με τα 5,98 τρισ. γουόν που κατέγραψε το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Τα έσοδα μάλλον αυξήθηκαν κατά 4% σε περίπου 49 τρισ. γουόν, από 47,1 τρισ.

Αρκετοί αναλυτές πρόσφατα αύξησαν τις εκτιμήσεις τους για τις αποστολές του Galaxy S7 και του Galaxy S7 Edge για το πρώτο τρίμηνο, μεταξύ άλλων και λόγω ενός επιθετικού προγράμματος αναβάθμισης σε επιλεγμένες αγορές.

Πάντως, σύμφωνα με το MarketWatch, ακόμη και με αυτές τις επιδόσεις, τα συνολικά λειτουργικά κέρδη της εταιρίας θα συνεχίσουν να είναι 22% χαμηλότερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Τα πρόσφατα νούμερα της Samsung δείχνουν ότι η επιχείρηση smartphones, η οποία παράγει σχεδόν τις μισές από τις συνολικές πωλήσεις της εταιρίας, ανακάμπτει αργά από ένα πλήγμα πριν δύο χρόνια, όταν οι κινεζικές μάρκες πλημμύρισαν την αγορά και πίεσαν τα περιθώριά της μέχρι και 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο