Παραιτήθηκε ο CEO της αυστριακής Hypo Landesbank

"Είμαι 100% πεπεισμένος ότι η τράπεζα σε καμία περίπτωση δεν παραβίασε τους νόμους", είπε ο CEO της αυστριακής τράπεζας, επικαλούμενος ως λόγο για την παραίτησή του την "προκατάληψη των μέσων ενημέρωσης".

Παραιτήθηκε ο CEO της αυστριακής Hypo Landesbank

O διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής τράπεζας Hypo Landesbank Voralberg υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, καθώς το όνομα της τράπεζας περιλαμβάνεται στα έγγραφα, γνωστά ως Panama Papers που έχουν διαρρεύσει για τις συναλλαγές στους φορολογικούς παραδείσους. 

Ο Michael Grahammer, CEO της τράπεζας από το 2012, ενημέρωσε ότι αποχωρεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας που αναφέρει ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση. 

Πρόκειται για έναν από τους πρώτους υψηλόβαθμους τραπεζίτες που παραιτούνται λόγω των Panama Papers, που περιέχουν 11,5 εκατ. έγγραφα της δικηγορικής εταιρίας του Παναμά Mossack Fonseca, όπου πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα από όλο τον κόσμο φέρονται να αποκρύπτουν την περιουσία τους και να φοροδιαφεύγουν. 

Ο αυστριακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ORF είπε ότι η τράπεζα συνδέεται με υπεράκτιες εταιρίες μέσω λογαριασμών στο Λιχτενστάιν. 

Η αυστριακή ρυθμιστική αρχή FMA ερευνά αν η Hypo και μια ακόμη αυστριακή τράπεζα, η Raiffeisen Bank, που αναφέρουν τα Panama Papers, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος. 

"Είμαι 100% πεπεισμένος ότι η τράπεζα σε καμία περίπτωση δεν παραβίασε τους νόμους", είπε ο Grahammer στην ανακοίνωσή του.

Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα διάφορων εξελίξεων το 2015, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η "προκατάληψη των μέσων ενημέρωσης για την Hypo και εμένα τις τελευταίες ημέρες ήταν καθοριστική για να προχωρήσω σε αυτό το βήμα".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v