Σόρος, Gates και Carlos Slim ποντάρουν στο ισπανικό real estate

Ο δισεκατομμυριούχος που συνήθως εκμεταλλεύεται τις πιεσμένες τιμές για να επενδύσει, ολοκλήρωσε σειρά επενδύσεων σε μεγάλη ισπανική κατασκευάστρια εταιρία. Τα στοιχήματα Soros και Gates σε ανάκαμψη των τιμών μετά τη βουτιά.

Σόρος, Gates και Carlos Slim ποντάρουν στο ισπανικό real estate

Ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim αυξάνει τις επενδύσεις στο real estate της Ισπανίας, ποντάροντας σε ανάκαμψη μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων. 

Στο ισπανικό real estate έχουν τοποθετηθεί επίσης οι δισεκατομμυριούχοι George Soros και Bill Gates, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Slim, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον Billionaires Index του Bloomberg, προχώρησε τον περασμένο μήνα σε μια προσφορά για τη Fomento de Construcciones & Contratas με έδρα τη Βαρκελώνη, μέσω του χρηματοδοτικού οχήματος Inversora Carso.

Η κίνηση αυτή ολοκλήρωσε μια σειρά επενδύσεων του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου που ξεκίνησαν το 2014, προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Carso έκανε προσφορά και για τη Realia Business με έδρα τη Μαδρίτη, της οποίας η Fomento de Construcciones & Contratas έχει στην κατοχή της ένα μερίδιο 37%.

Ο Slim, 76 ετών, ο οποίος συνήθως εκμεταλλεύεται τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές για να επενδύσει σε εταιρίες, έχει δει ευκαιρίες καθώς η ισπανική οικονομία ανακάμπτει από την κατάρρευση στις τιμές των ακινήτων λόγω κόκκινων δανείων, με τη χώρα να έχει αυτή τη στιγμή πλεόνασμα 1,4 εκατ. κατοικιών.

Η Ισπανία αναπτύχθηκε το 2015 με τον πιο ραγδαίο ρυθμό των τελευταίων οκτώ ετών, σημειώνοντας καλύτερες επιδόσεις από τους εταίρους της στην ευρωζώνη. Η χώρα διατήρησε τη δυναμική αυτή κατά το πρώτο τρίμηνο του '16 εμφανίζοντας ανάπτυξη της τάξης του 0,7%, με τη ζήτηση από τα νοικοκυριά να θεωρείται κινητήρια δύναμη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v