Οι αιτούντες άσυλο στη Γερμανία μειώθηκαν 66% το Μάρτιο

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ισχυρίστηκε πως τα μέτρα για την αναχαίτιση της εισροής προσφύγων έχουν αρχίσει να εμφανίζουν αποτελέσματα. Πάντως, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

Οι αιτούντες άσυλο στη Γερμανία μειώθηκαν 66% το Μάρτιο

Ο μηνιαίος αριθμός αιτούντων άσυλο που έφτασαν στη Γερμανία μειώθηκε κατά δύο τρίτα το Μάρτιο σε περίπου 21.000. 

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, τα μέτρα για την αναχαίτιση της εισροής, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, άρχισαν να παράγουν αποτελέσματα.

Ακόμη κι έτσι, ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στη χώρα το πρώτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σε 181.405 από 85.394, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ο ντε Μεζιέρ υποστήριξε πως είναι πολύ νωρίς για να προχωρήσει κανείς σε πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, αφού περίπου ένα εκατ. πρόσφυγες έφτασαν το 2015.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει λειτουργούν» και «δεν μπορούμε να ελαττώσουμε τις προσπάθειές μας», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο σύμφωνα με το Bloomberg.

Βάσει των στοιχείων, ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτούντων ασύλου προέρχονται από τη Συρία, ακολουθούμενοι από Ιρακινούς και Αφγανούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v