Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Duddley: Παραμένουν τα ρίσκα για αμερικανική οικονομία

Οι χαμηλές τιμές στο αργό και στα εμπορεύματα μπορεί να σηματοδοτούν πιο επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, William Duddley.

Duddley: Παραμένουν τα ρίσκα για αμερικανική οικονομία

Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει ρίσκα και ως εκ τούτου η Fed πρέπει να διατηρήσει προσεκτική στάση και να αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια, ανέφερε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, William Duddley, προέβλεψε πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2% το 2016.

«Αν και τα καθοδικά ρίσκα έχουν υποχωρήσει από τις αρχές του έτους, συνεχίζω να κρίνω πως συνεχίζουν να υπερισχύουν ελαφρώς όσον αφορά στις προοπτικές του πληθωρισμού και της ανάπτυξης», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από τον στόχο του 2% και ότι είναι πιθανή μια πτώση στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

Οι χαμηλές τιμές στο αργό και στα εμπορεύματα «μπορεί να σηματοδοτούν πιο επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις από ό,τι αναμένω τώρα», υπογράμμισε. Ο κ. Duddley πρόσθεσε πως υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ανάπτυξης στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο