Η Βρετανία βρήκε αγοραστή για ένα από τα εργοστάσια της Tata Steel

Επενδυτική εταιρία θα αγοράσει μία από τις επιχειρήσεις που απασχολεί 4.400 εργαζόμενους. Η συμφωνία περιλαμβάνει επενδυτικό και χρηματοδοτικό πακέτο 400 εκατ. στερλινών και συμφωνίες με προμηθευτές και σωματεία για περικοπές στα κόστη.

Η Βρετανία βρήκε αγοραστή για ένα από τα εργοστάσια της Tata Steel

H Tata Steel συμφώνησε σήμερα να πουλήσει ένα από τα βασικά βρετανικά χαλυβουργεία στην επενδυτική εταιρία Greybull Capital, σώζοντας το ένα τρίτο των 15.000 θέσεων εργασίας που έχουν τεθεί σε κίνδυνο από την απόφαση της ινδικής εταιρίας να πουλήσει τις ιδιοκτησίες της στη Βρετανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεχθεί πιέσεις προκειμένου να διατηρήσει τα εργοστάσια ανοικτά και να σώσει τις θέσεις εργασίας, μετά την ανακοίνωση της Tata, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χάλυβα, στις 30 Μαρτίου πως θα πουλήσει τις βρετανικές δραστηριότητες που παράγουν ζημιές.

Καθώς η Tata προσέλαβε επισήμως συμβούλους για την πώληση περιουσιακών στοιχείων, η Greybull Capital γνωστοποίησε πως θα αγοράσει το τμήμα Long Products Europe της εταιρίας στο Scunthorpe της βόρειας Αγγλίας. Η επιχείρηση αυτή απασχολεί 4.400 ανθρώπους.

Η αγορά είναι ονομαστικής αξίας μίας στερλίνας, ενώ περιλαμβάνει ένα επενδυτικό και χρηματοδοτικό πακέτο 400 εκατ. στερλινών, καθώς και συμφωνίες με προμηθευτές και σωματεία για μια περικοπή στα κόστη.

«Δεν αναμένονται απολύσεις, το επιχειρησιακό σχέδιο δεν απαιτεί απολύσεις», ανέφερε ένας από τους συνιδρυτές της Greybull, Marc Meyohas, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά την αγορά η επιχείρηση θα μετονομαστεί σε British Steel, ενώ η συμφωνία είναι αντικείμενο ψήφου των μελών των σωματείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v