Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Βάιντμαν υπερασπίζεται τον Ντράγκι για τα χαμηλά επιτόκια

Τα χαμηλά επιτόκια ζημιώνουν τους αποταμιευτές αλλά έχουν οφέλη αν είσαι φορολογούμενος, οφειλέτης ή εργαζόμενος, υποστήριξε σε συνέντευξή του στους F.T. o επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν. Αναγκαία σύμφωνα με τον ίδιο μια επεκτατική νομισματική πολιτική.

Ο Βάιντμαν υπερασπίζεται τον Ντράγκι για τα χαμηλά επιτόκια

O πρόεδρος της Βundesbank Γενς Βάιντμαν επέπληξε τους Γερμανούς πολιτικούς για την κριτική που ασκούν στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κατηγορώντας τους για παρέμβαση στην ανεξαρτησία της τράπεζας.

«Δεν είναι ασυνήθιστο οι πολιτικοί να έχουν απόψεις για τη νομισματική πολιτική, αλλά είμαστε ανεξάρτητοι», δήλωσε στους Financial Times ο κ. Βάιντμαν. «Η ΕΚΤ πρέπει να εφαρμόσει την εντολή της για σταθερότητα των τιμών και ως εκ τούτου μια επεκτατική νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις για συγκεκριμένα μέτρα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και ο Μάριο Ντράγκι έχουν συγκρουστεί κατά το παρελθόν για το πώς πρέπει να αντιδράσει η ΕΚΤ στην απειλή του αποπληθωρισμού.

Ο κ. Βάιντμαν ανέφερε πως ο διάλογος που διεξάγεται στη Γερμανία για την ΕΚΤ είναι επικεντρωμένος μόνο στις επιπτώσεις των χαμηλών επιτοκίων για τους αποταμιευτές. «Ο διάλογος δεν εστιάζει αρκετά στις ευρύτερες μακροοικονομικές συνέπειες της νομισματικής πολιτικής. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αποταμιευτές: είναι και εργαζόμενοι, φορολογούμενοι και οφειλέτες, και ως τέτοιοι ωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v