Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία δεν αναμένει μπλοκάρισμα ΕΚΤ στο fund για τις τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομίας δεν περιμένει αντιρρήσεις των ευρωπαϊκών αρχών στο ταμείο στήριξης, παρότι το κράτος δε θα έχει ρόλο στο εγχείρημα. Το ταμείο δεν αυξάνει το συστημικό κίνδυνο, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας.

Η Ιταλία δεν αναμένει μπλοκάρισμα ΕΚΤ στο fund για τις τράπεζες

Η Ιταλία δεν αναμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπλοκάρουν το νέο ταμείο στήριξης των προβληματικών τραπεζών της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Πιερ Κάρλο Παντοάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα σε τοπικό μέσο.

Το νέο fund θα στηθεί από τον ιδιωτικό τομέα με το κράτος να μην έχει κάποιο ρόλο, θυμίζει το MarketWatch. Ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, επεσήμανε ότι «δε βλέπει κίνδυνο» οι ευρωπαϊκές αρχές να αντιταχθούν στο εγχείρημα βάσει των κανόνων για κρατική βοήθεια.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να εισάγει νέα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών πτώχευσης με σκοπό να βοηθηθούν οι τράπεζες στο να «ξεφορτωθούν» μεγάλα μέρη των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ξεχωριστά, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας, Σαλβατόρε Ρόσι, επεσήμανε μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα La Repubblica ότι το νέο ταμείο στήριξης των τραπεζών δεν αυξάνει τον συστημικό κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v