VW: Μάχη για τις μειώσεις στα μπόνους των στελεχών στον απόηχο του σκανδάλου

Οι μεταβλητές αμοιβές της διοίκησης έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης της εταιρίας, καθώς σωματεία εργαζομένων και επενδυτές τονίζουν την ανάγκη να αντισταθμιστεί το πλήγμα από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

VW: Μάχη για τις μειώσεις στα μπόνους των στελεχών στον απόηχο του σκανδάλου

Ο πρόεδρος της Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, και άλλα κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις σχετικά με σημαντικές περικοπές στα μπόνους τους, προκειμένου να επιλυθεί μια διαμάχη για τις αμοιβές της διοίκησης εν μέσω του σκανδάλου εκπομπών ρύπων που έχει ρίξει την εταιρία σε βαθιά κρίση.

Ο Poetsch συμφώνησε σε μια μείωση της αμοιβής του που προκύπτει από την προηγούμενη θέση του ως επικεφαλής της εταιρίας σε οικονομικά ζητήματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κάτω Σαξονίας και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW, Stephan Weil. Ο Weil ανέφερε ότι το συμβούλιο θα συζητήσει τις περικοπές σε συνεδρίασή του στις 22 Απριλίου.

«Το συμβούλιο και τα στελέχη συμφωνούν πως οι αμοιβές της διοίκησης χρειάζεται να δώσουν το παράδειγμα στην τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία», ανέφερε η Volkswagen, όπως είπε ο Weil ενώπιον των βουλευτών της Κάτω Σαξονίας. Αυτό θα οδηγήσει σε μια «σημαντική μείωση στις μεταβλητές αμοιβές», πρόσθεσε.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη πίεση σχετικά με τα μπόνους των στελεχών, αφού τα σωματεία των εργαζομένων και η Κάτω Σαξονία, ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της εταιρίας, αντιτάχθηκαν στις παχυλές αμοιβές λόγω της ανάγκης να αντισταθμιστεί το πλήγμα από το σκάνδαλο.

Ιδιαίτερα η περίπτωση του Poetsch ήρθε στο προσκήνιο, καθώς η εταιρία του υποσχέθηκε πέρυσι μια αμοιβή 10 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση επειδή αποχώρησε από την καλύτερα αμειβόμενη θέση του επικεφαλής στα οικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v