Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνησυχίες στην Ευρώπη για τη συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων με ΗΠΑ

Η ΕΕ ζητά να ισχυροποιηθεί η EU-U.S. Privacy Shield και να απαντηθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ιδιωτικότητα. Υπό εξονυχιστικό έλεγχο έχει τεθεί ο ρόλος και η ανεξαρτησία ενός Αμερικανού διαμεσολαβητή.

Aνησυχίες στην Ευρώπη για τη συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων με ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές που είναι αρμόδιες για την ιδιωτικότητα εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με μια συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για μεταφορά δεδομένων, στην οποία τα δύο μέρη προχώρησαν το Φεβρουάριο.

Η συμφωνία στοχεύει στο να βοηθήσει τις εταιρίες να ανταλλάσσουν δεδομένα, ωστόσο οι αρχές ζητούν να απαντηθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ιδιωτικότητα, ανέφεραν σήμερα τρεις πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση σύμφωνα με το Reuters.

Αν και σημειώνουν τις «σημαντικές» βελτιώσεις που θα προσφέρει η λεγόμενη «EU-U.S. Privacy Shield» σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία –η οποία ακυρώθηκε από ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο λόγω ανησυχιών για κατασκοπεία από την αμερικανική κυβέρνηση πέρυσι- οι αρμόδιες αρχές έχουν ζητήσει σχετικές διευκρινίσεις, αλλά και να ισχυροποιηθεί η νέα συμφωνία.

Το πρακτορείο προσθέτει πως υπό εξονυχιστικό έλεγχο έχει τεθεί ο ρόλος και η ανεξαρτησία ενός νέου Αμερικανού διαμεσολαβητή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο