Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tata και Thyssenkrupp σε διαπραγματεύσεις για ευρωπαϊκή κοινοπραξία

Οι προσδοκίες για την ενοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χάλυβα αυξήθηκαν με την ανακοίνωση της Tata Steel ότι πουλά τη βρετανική της επιχείρηση. Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι εταιρίες εξετάζουν πολλές επιλογές εστιάζοντας σε μια κοινοπραξία.

Tata και Thyssenkrupp σε διαπραγματεύσεις για ευρωπαϊκή κοινοπραξία

Η ινδική Tata Steel και η γερμανική Thyssenkrupp βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια κοινοπραξία, μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζουν σχετικά με τις ευρωπαϊκές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

Στο πλαίσιο του μοντέλου που συζητείται, οι δύο εταιρίες θα κατέχουν μετοχές στην κοινοπραξία βάσει της αξίας των επιχειρήσεων που θα προσφέρουν, αναφέρει το έντυπο.

Οι προσδοκίες για την πολυαναμενόμενη ενοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χάλυβα που πλήττεται, αυξήθηκαν αφού η Tata Steel ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι σκοπεύει να πουλήσει τη μη κερδοφόρα βρετανική επιχείρησή της.

Το Reuters τονίζει πως πολλά ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης έχουν εστιάσει σε μια συγχώνευση της ολλανδικής επιχείρησης της Tata με τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Thyssenkrupp. Ωστόσο μία πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι οι εταιρίες συζητούν την πιθανότητα μιας γενικότερης ενοποίησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεών τους.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Tata Steel έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για το εργοστάσιο χάλυβα της Thyssenkrupp στη Βραζιλία.

Πάντως η Thyssenkrupp έχει αρνηθεί να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ενώ η Tata Steel επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή της πως βρίσκεται «περιστασιακά» σε τέτοιου είδους συζητήσεις αλλά δεν τις σχολιάζει. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της Thyssenkrupp τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση στο εποπτικό συμβούλιο του οποίου είναι μέλος. «Δεν υπάρχει κάτι. Δεν μπορούν να υπάρξουν σχέδια για συγχώνευση χωρίς εμάς», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v