Burberry: Πτώση 2% στις πωλήσεις το β' εξάμηνο

Οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες ώθησαν τους Κινέζους καταναλωτές να ξοδέψουν στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, όπου η Burberry έχει μικρότερη παρουσία από τους ανταγωνιστές της. Ο πωλήσεις συνέχισαν να πέφτουν σε Χονγκ Κονγκ και Μακάου.

Burberry: Πτώση 2% στις πωλήσεις το β εξάμηνο

Το Burberry Group ανακοίνωσε σήμερα πτώση στις πωλήσεις ίδιων καταστημάτων για το δεύτερο μισό του οικονομικού της έτους, καθώς ο οίκος μόδας πολυτελείας εμφάνισε πτώσεις σε περιοχές της Ασίας. Η εταιρία προχώρησε σε προειδοποιήσεις για τα κέρδη του οικονομικού έτους 2017.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις, μια μέτρηση που παρακολουθείται στενά, έπεσαν 2% κατά τους έξι μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, κυρίως λόγω συνεχιζόμενων πτώσεων στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάου.

Η Burberry ανέφερε ότι οι πωλήσεις συνέχισαν να αναπτύσσονται στην ηπειρωτική Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία, αν και σημείωσε πως οι πωλήσεις σε τουρίστες επιβραδύνθηκαν στην Ευρώπη εκτός της Βρετανίας και η ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανομοιόμορφη.

Η εταιρία ειδών πολυτελείας έχει έρθει αντιμέτωπη με μια επιβράδυνση στο Χονγκ Κονγκ εδώ και μια σειρά τρίμηνα, εν μέσω πολιτικής αναστάτωσης και διακυμάνσεων στις ισοτιμίες. Οι τελευταίες ενθάρρυναν τους Κινέζους καταναλωτές να ξοδέψουν τα χρήματά τους στην Ιαπωνία και την Ευρώπη όπου η Burberry έχει μικρότερη παρουσία από τους αντιπάλους της.

Για το οικονομικό έτος 2017, η εταιρία αναμένει μια πτώση 10% στα έσοδα από τη χονδρική για το πρώτο εξάμηνο, καθώς και ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων θα βρεθούν περίπου στο κατώτερο άκρο του εύρους που προβλέπουν οι αναλυτές.

Η Burberry θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2016 τον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v