Swiss Re και Legal & General κάνουν προσφορές για την Abbey Life της Deutsche Bank

Μια σειρά εταιρίες εξετάζουν την πιθανότητα προσφορών για την μονάδα ασφαλειών της γερμανικής τράπεζας. Νέοι κανονισμοί έχουν πλήξει την ελκυστικότητα της επιχείρησης, υποστηρίζει η Deutsche Bank.

Swiss Re και Legal & General κάνουν προσφορές για την Abbey Life της Deutsche Bank

Η βρετανική Legal & General και η ελβετική Swiss Re είναι μεταξύ των εταιριών που εξετάζουν προσφορές για την Abbey Life Assurance της Deutsche Bank, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ήδη από το Σεπτέμβριο, η γερμανική τράπεζα εξερευνούσε την πιθανότητα μιας πώλησης της βρετανικής μονάδας ασφαλειών Abbey Life. Τον περασμένο μήνα το Sky News είχε μεταδώσει πως η Phoenix Group Holdings ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε προσφορά, αν και η εταιρία ανέφερε πως δεν σχολιάζει εικασίες.

Πηγή του Reuters τονίζει πως και το κινεζικό Anbang Insurance Group σκέφτεται να προχωρήσει σε προσφορά για την επιχείρηση.

Η Deutsche Bank εξετάζει το τελευταίο διάστημα τις επιλογές της σχετικά με τη μονάδα, αφού νέοι κανονισμοί πλήττουν την ελκυστικότητα της επιχείρησης. Η τράπεζα αγόρασε την Abbey Life το 2007 από την Lloyds για 977 εκατ. στερλίνες, δηλαδή περίπου 1,5 δισ. ευρώ εκείνη την εποχή.

Οι Swiss Re και Legal & General δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v