Η Ford επενδύει στη Ρωσία μετά από εκτόξευση 93% στις πωλήσεις τριμήνου

Η εταιρία θέλει να είναι έτοιμη όταν θα ανακάμψει η ζήτηση, εκτιμώντας πως στη Ρωσία είναι πιο ελαστική σε σχέση με τη Δύση. Οι επενδύσεις της οδήγησαν σε τεράστια αύξηση 93% στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο, παρότι η αγορά έπεσε 17%.

Η Ford επενδύει στη Ρωσία μετά από εκτόξευση 93% στις πωλήσεις τριμήνου

Η Ford Motor, η οποία δαπάνησε πάνω από 1,5 δισ. δολάρια μαζί με εταίρο της τα τελευταία πέντε χρόνια για να οικοδομήσει εργοστάσια αυτοκινήτων και κινητήρων στη Ρωσία, εξετάζει νέες επενδύσεις στη χώρα ποντάροντας στην οικονομική ανάκαμψη.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ευελπιστεί να γίνει η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και προσπαθεί να είναι έτοιμη όταν θα ανακάμψει η ζήτηση, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Mark Ovenden, διευθύνων σύμβουλος της Ford Sollers, της κοινοπραξίας της εταιρίας στη Ρωσία. Όπως υποστήριξε, οι Ρώσοι καταναλωτές μπορεί να είναι πιο ελαστικοί από τους αγοραστές στη Δύση.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και σκεφτόμαστε τώρα ποιος θα είναι ο επόμενος επενδυτικός μας κύκλος στη Ρωσία», επεσήμανε ο CEO. «Βλέπουμε τη Ρωσία ως μακροπρόθεσμο παίκτη», πρόσθεσε.

Η ύφεση έστειλε την εταιρία –κάποτε δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη- περίπου 40% κάτω πέρυσι. Η Ford, ωστόσο, συνέχισε να ξοδεύει σε νέα μοντέλα και εργοστάσια, παρότι η ανταγωνίστρια General Motors αποσύρθηκε από τη χώρα. Η κίνηση αυτή απέδωσε το πρώτο τρίμηνο, κατά το οποίο η αμερικανική εταιρία εμφάνισε μια τεράστια αύξηση 93% στις πωλήσεις τη στιγμή που η αγορά έπεσε 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v