Κινέζοι μνηστήρες διεκδικούν τη Milan

Η ομάδα βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ιστορίας της καθώς είναι στην έκτη θέση στην ιταλική λίγκα, βαρύνεται από μεγάλα χρέη και μόλις απέλυσε τον μάνατζέρ της. Πρόκειται για τη δεύτερη κινεζική επένδυση σε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα τους τελευταίους μήνες.

Κινέζοι μνηστήρες διεκδικούν τη Milan

Ομάδα Κινέζων επενδυτών επιδιώκει να αγοράσει την AC Milan του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι επενδυτές ευελπιστούν σε μια συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η κοινοπραξία, της οποίας οι εταίροι δραστηριοποιούνται και στην ανανεώσιμη ενέργεια και τα μέσα ενημέρωσης, έχει συμφωνήσει στους περισσότερους βασικούς όρους και επιθυμεί να κλείσει τη συμφωνία πριν την καλοκαιρινή σεζόν των μεταγραφών.

Η Fininvest του Μπερλουσκόνι και η κινεζική κοινοπραξία έχουν ήδη συζητήσει σχέδια για την ισχυροποίηση της ομάδας, ενώ η αρχική επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει την ομάδα πιο ανταγωνιστική και όχι τόσο για να αποπληρώσει χρέη, επισημαίνουν οι πηγές.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει στην κατοχή του την ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα εδώ και 30 χρόνια, αναζητά αγοραστή σε μια περίοδο κατά την οποία η Milan βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας της. Είναι στην έκτη θέση στην ιταλική λίγκα, ενώ απέλυσε τον μάνατζέρ της μόλις πριν τρεις μέρες.

Επιπλέον, μια συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη μεγάλη κινεζική επένδυση σε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα σε λιγότερο από έξι μήνες, αφού μια ομάδα επενδυτών της οποίας ηγείται η China Media Capital Holdings αγόρασε πρόσφατα ένα μερίδιο αξίας 400 εκατ. δολαρίων στην Manchester City.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v