Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobius: «Ευκαιρία του αιώνα» η Ρωσία

Η Ρωσία είναι φθηνή, τόνισε ο επενδυτής προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι οι κυρώσεις». «Μόλις αρθούν οι κυρώσεις η αγορά θα τα πάει πολύ καλά», εκτίμησε. Τα χειρότερα έχουν περάσει, υποστηρίζουν και άλλοι αναλυτές.

Mobius: «Ευκαιρία του αιώνα» η Ρωσία

Οι ρωσικές μετοχές έχουν δεχθεί διπλό πλήγμα από τις διεθνείς κυρώσεις και την κατάρρευση στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο η ρωσική αγορά προσφέρει τώρα «την ευκαιρία του αιώνα», εκτίμησε ο Mark Mobius, εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton, μιλώντας στο CNBC.

«Η Ρωσία είναι πολύ φθηνή», ανέφερε ο επενδυτής, εξηγώντας πως «το πρόβλημα είναι οι κυρώσεις». Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να επενδύσουμε λόγω των κυρώσεων. Μόλις αρθούν οι κυρώσεις, τότε η αγορά θα τα πάει πολύ καλά» πρόσθεσε.

Το διεθνές δίκτυο αναφέρει ότι ο Mark Mobius δεν είναι ο μόνος που βλέπει αξία στη χώρα. «Αν δείτε τη ρωσική οικονομία, τα χειρότερα έχουν περάσει», σχολίασε η Karine Hirn της East Capital σήμερα, παρατηρώντας πως οι καταναλωτές στη χώρα έχουν αποδειχθεί ελαστικοί. «Οι Ρώσοι εξακολουθούν να ξοδεύουν χρήματα. Λιγότερο από πριν, αλλά συνεχίζουν να ξοδεύουν», ανέφερε.

«Η ρωσική αγορά ήταν πάντα μία από τις αγορές μεταξύ των αναδυόμενων που πλήρωναν τις μεγαλύτερες αποδόσεις και τώρα η κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα συζητά με κρατικές εταιρίες για να τις κάνει να αυξήσουν την αναλογία από 25% σε 50%», ανέφερε η Hirn σχετικά με τα μερίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v