Οι Σουηδοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ

Περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση για τη σουηδική τηλεόραση δήλωσαν πως η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 8% που εκτιμούν πως η κατάσταση βελτιώνεται.

Οι Σουηδοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ

Η στήριξη των Σουηδών προς τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει «βουτιά» λόγω της προσφυγικής κρίσης, με την πλειονότητα να δηλώνει πως το μπλοκ των 28 χωρών-μελών οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της σουηδικής τηλεόρασης έδειξε πως μόνο το 39% των Σουηδών λένε πως η ΕΕ είναι κάτι καλό, έναντι του 59% που ήταν το ποσοστό που δήλωσε το ίδιο σε δημοσκόπηση που έγινε πέρυσι το φθινόπωρο. Περίπου το ένα πέμπτο από τους 1.142 ερωτηθέντες δήλωσε πως η συμμετοχή στην ΕΕ είναι κακή ιδέα.

Η προσφυγική κρίση φαίνεται πως έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην άποψη των Σουηδών, καθώς περισσότεροι από 160.000 αιτούντες άσυλο έφθασαν στη χώρα πέρυσι, με τη Σουηδία να δηλώνει πως δεν μπορεί πλέον να παρέχει καταφύγιο στους νεοεισερχόμενους.

Εν τω μεταξύ, καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα του Ιουνίου, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται στο επίκεντρο της προσοχής στη Σουηδία, η οποία επίσης βρίσκεται εκτός ευρωζώνης και είναι στενός εταίρος της Βρετανίας στις Βρυξέλλες.

Περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 8% που εκτιμούν πως η κατάσταση βελτιώνεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v