AB InBev: Αποδέχτηκε την εξαγορά της Peroni από την Asahi

Η AB InBev ανακοίνωσε ότι η πώληση της Peroni αποτελεί όρο για να προχωρήσει το ντιλ με την SABMiller. Oι εταιρείες είχαν ανακοινώσει στις 10 Φεβρουαρίου πως η Asahi είχε κάνει δεσμευτική προσφορά.

AB InBev: Αποδέχτηκε την εξαγορά της Peroni από την Asahi

H Anheuser-Busch InBev ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε μια προσφορά από την ιαπωνική Asahi για την εξαγορά των Peroni, την Grolsch και την Meantime Beer έναντι 2,9 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της AB InBev να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της SABMiller.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η AB InBev ανακοίνωσε ότι η πώληση της Peroni αποτελεί όρο για να προχωρήσει το ντιλ με την SABMiller.

Oι εταιρείες είχαν ανακοινώσει στις 10 Φεβρουαρίου πως η Asahi είχε κάνει δεσμευτική προσφορά.

H εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ιαπωνικής Asahi και της προσφέρει ένα πάτημα στην Ευρώπη όπου σήμερα δεν έχει καμία παρουσία. Παράλληλα, μειώνει την εξάρτηση της από την εγχώρια ιαπωνική αγορά, η οποία περιορίζεται από την συρρίκνωση του πληθυσμού.

«Η ανησυχία είναι πως θα τα πάει η Asahi στην Ευρώπη, καθώς δεν έχει καμία εμπειρία εκεί και η ιστορία της μπίρας είναι πολύ πιο βαθιά από ότι στην Ασία» δήλωσε ο Μασάχι Μόρι, αναλυτής της Credit Suisse με έδρα το Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v