Philip Morris: Πτώση 8,1% στα έσοδα το α' τρίμηνο

Μια ανάπτυξη σε ΕΕ, Λατινική Αμερική και Καναδά αντισταθμίστηκε από πτώση 7% στην Ασία. Η εταιρία αναμένει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξή της για το 2016, κατά το δεύτερο μισό του έτους και κυρίως το τέταρτο τρίμηνο.

Philip Morris: Πτώση 8,1% στα έσοδα το α τρίμηνο

Η Philip Morris International τόνωσε την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους καθώς εκτιμά πως θα περιοριστούν οι προκλήσεις από τις ισοτιμίες, αν και ανακοίνωσε πιο αδύναμα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

Στο τρίμηνο, η εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 1,53 δισ. δολαρίων ή 98 cents ανά μετοχή, από 1,8 δισ. δολάρια ή 1,163 δολάριο ανά μετοχή το περασμένο έτος. Εξαιρώντας τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 8,1% σε 6,08 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,11 δισ. από έσοδα 6,34 δισ. δολαρίων.

Ο όγκος τσιγάρων έπεσε κατά 1,4% σε 196 δισ. μονάδες, καθώς μια ανάπτυξη 2,6% στην ΕΕ και 2,4% στη Λατινική Αμερική και τον Καναδά αντισταθμίστηκε από μια πτώση 7% στην Ασία. Στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο όγκος αποστολών αυξήθηκε κατά 0,8%.

Για ολόκληρο το έτος, η Philip Morris αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα κέρδη σε ένα εύρος 4,40 με 4,50 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ προηγούμενη guidance ήταν στα 4,25-4,35 δολάρια. Η εταιρία αναμένει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής της να έρθει το δεύτερο μισό του έτους και ιδιαίτερα κατά το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v