Το Facebook θα βγάλει τα τριπλάσια από το Instagram λέει η Credit Suisse

Η εταιρία θα τριπλασιάσει τα χρήματα που έδωσε για την αγορά της startup, και αυτό μόνο φέτος, τονίζουν οι αναλυτές. Το Instagram σύντομα θα φιλοξενεί τηλεοπτικές διαφημίσεις, εκτοξεύοντας τα κέρδη από μεγάλες μάρκες που θα «μεταναστεύσουν» online.

Το Facebook θα βγάλει τα τριπλάσια από το Instagram λέει η Credit Suisse

Αφού αγόρασε το Instagram για ένα δισ. δολάρια το 2012, οι αναλυτές της Credit Suisse προβλέπουν πως το Facebook θα τριπλασιάσει και παραπάνω το ποσό από τα έσοδα της εφαρμογής, και αυτό μόνο για φέτος.

«Προβλέπουμε πλέον 572,5 εκατ. και (περίπου) 3,2 δισ. σε έσοδα από το Instagram, για το πρώτο τρίμηνο και ολόκληρο το 2016 αντίστοιχα», ανέφεραν σύμφωνα με το Bloomberg οι αναλυτές με επικεφαλής τον Stephen Ju, σε υπόμνημά τους.

Το Instagram και τα premium βίντεο αναμένεται πως θα είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις, για έσοδα από διαφημίσεις τόσο σε κινητές συσκευές όσο και στον υπολογιστή, αναφέρει η ομάδα των αναλυτών. «Η πρόβλεψή μας για ενοποιημένα κέρδη από διαφημίσεις ύψους 5,24 δισ. δολαρίων (το πρώτο τρίμηνο), αντανακλά την πρόβλεψή μας για 573 εκατ. και 260 εκατ. από το Instagram και τα premium βίντεο αντίστοιχα», εξήγησε.

Η ομάδα του Ju εκτίμησε πως στο μέλλον, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορεί εύκολα να μεταφερθούν στο Instagram. «Ένας μικρός αριθμός μεγάλων συμβούλων έχουν επιτρέψει την αγορά διαφημίσεων-βίντεο στο Instagram, που διαρκούν μέχρι και 60 δευτερόλεπτα (έναντι 30 δευτερολέπτων πριν το Φεβρουάριο του 2016, καθώς και 15 δευτερολέπτων που ήταν το όριο για τους χρήστες)», αναφέρει το κείμενο. Όπως προσθέτει, αυτό έχει γίνει με την πρόθεση να «βοηθηθούν οι μεγάλες μάρκες ώστε να μεταφέρουν εύκολα τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές τους διαφημίσεις στο Instagram».

Όταν το Facebook αγόρασε τη startup, η εφαρμογή είχε περίπου 30 εκατ. χρήστες. Οι μηνιαίως ενεργοί χρήστες έχουν πλέον εκτοξευτεί σε 400 εκατ., ξεπερνώντας το Twitter. Όπως διευκρινίζει το Bloomberg, το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης εξάπλωσης έχει σημειωθεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v