Κίνα: Στο στόχαστρο τα καταστήματα KFC και Pizza Hut από κοινοπραξία

Κοινοπραξία κρατικού fund θέλει να αγοράσει την κινεζική μονάδα της Yum! Brands. Η συμφωνία μπορεί να δώσει στην Yum! China αξία επτά με οκτώ δισ., ενώ η Yum θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει μέρισμα και μια προγραμματισμένη επαγανορά μετοχών.

Κίνα: Στο στόχαστρο τα καταστήματα KFC και Pizza Hut από κοινοπραξία

Η CIC, μια κοινοπραξία την οποία στηρίζει το κρατικό κινεζικό fund China Investment Corp, έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει ένα ποσοστό πλειοψηφίας στην κινεζική επιχείρηση Yum! Brands, η οποία διαχειρίζεται πάνω από 7.100 καταστήματα KFC και Pizza Hut σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγές που επικαλείται το Bloomberg, τονίζουν πως η ομάδα επενδυτών, η οποία περιλαμβάνει και τις KKR και Baring Private Equity, ερευνά αυτή την περίοδο την επιχείρηση με σκοπό να κάνει προσφορά για τη μονάδα. Μια συμφωνία θα μπορούσε να δώσει αξία επτά με οκτώ δισ. δολαρίων στην Yum! China.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να δώσει στην εταιρία με έδρα το Κεντάκι αρκετά μετρητά ώστε να χρηματοδοτήσει μέρισμα και την προγραμματισμένη της επαναγορά μετοχών, καθώς και να τη βοηθήσει να μειώσει την έκθεση σε μια επιχείρηση με μερίδιο αγοράς που διαρκώς συρρικνώνεται, επεσήμανε μια πηγή.

Παράλληλα, η αγορά ενός μεριδίου πλειοψηφίας θα δώσει για πρώτη φορά σε μια εγχώρια οντότητα τον έλεγχο μιας κορυφαίας αλυσίδας fast food στην κινεζική αγορά.

«Το θέμα είναι ότι ένας τέτοιος τύπος περιουσιακού στοιχείου πωλείται πολύ σπάνια και οι Κινέζοι ψάχνουν όλο τον κόσμο για καλές αγορές», παρατήρησε ο Ben Cavender, αναλυτής στο China Market Research Group με έδρα τη Σανγκάη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v