BHP Billiton: Πτώση 7% στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος στο τρίμηνο

Την παραγωγή χτύπησαν η κακοκαιρία και ένα πρόγραμμα συντήρησης υποδομής. Η εταιρία μείωσε την πρόβλεψη και το στόχο της για ολόκληρο το οικονομικό έτος. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή έπεσε 10%.

BHP Billiton: Πτώση 7% στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος στο τρίμηνο

Η BHP Billiton ανακοίνωσε ότι θα παράγει λιγότερο σιδηρομετάλλευμα αυτό το οικονομικό έτος, καθώς κατέγραψε μια πτώση στις μηνιαίες αποστολές.

Ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο τόνισε σήμερα ότι η παγκόσμια παραγωγή του σε σιδηρομετάλλευμα, αφαιρώντας τα μερίδια των εταίρων του, ήταν 53 εκατ. μετρικοί τόνοι το τρίμηνο που έληξε το Μάρτιο.

Αυτό μεταφράζεται σε μια πτώση 7% από το περασμένο τρίμηνο. Σε ετήσιους όρους, η παραγωγή εμφάνισε πτώση 10%.

Ως εκ τούτου, η εταιρία μείωσε την πρόβλεψη και το στόχο της για φέτος, σε 229 μετρικούς τόνους από 237.

Η μεταλλευτική εταιρία ανέφερε ότι οι πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος, του κύριου συστατικού στην παραγωγή χάλυβα, διακόπηκε από την κακοκαιρία στη βορειοδυτική Αυστραλία στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς και από την έναρξη ενός προγράμματος συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών.

Πάντως, μεταξύ άλλων, η BHP Billiton ανακοίνωσε σήμερα πως έχει προγραμματιστεί για φέτος ένα πρόγραμμα εξερεύνησης, αξίας 640 εκατ. δολαρίων, με σκοπό την «εξέταση των ευκαιριών μας για μελλοντική ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v