Στελέχη της Tata Steel ενδέχεται να αγοράσουν το εργοστάσιο στο Πορτ Τάλμποτ

Μια ομάδα μάνατζερς της μονάδας επιθυμούν να αγοράσουν το εργοστάσιο. Η προσπάθεια ενδέχεται να χρειάζεται μέχρι και 100 εκατ. στερλίνες σε χρηματοδότηση, καθώς και έως 10.000 από τον καθένα. Το σχέδιο θα αποκαλυφθεί σήμερα.

Στελέχη της Tata Steel ενδέχεται να αγοράσουν το εργοστάσιο στο Πορτ Τάλμποτ

Ανώτατα στελέχη στο εργοστάσιο της Tata Steel στο Πορτ Τάλμποτ, αναμένεται να ανακοινώσουν ένα σχέδιο εξαγοράς της μονάδας.

Ο Stuart Wilkie, διευθύνων σύμβουλος της Tata Strip Products UK, ηγείται της ομάδας των μάνατζερς που αναζητούν ιδιώτες επενδυτές και κυβερνητική στήριξη για το σχέδιό τους, το οποίο πρόκειται να αποκαλύψουν σήμερα.

Η πρότασή τους βασίζεται σε προηγούμενο «σχέδιο μεταστροφής» που είχε παρουσιαστεί αλλά απορριφθεί από το συμβούλιο της Tata, σύμφωνα με το ITV News. Το πρακτορείο αναφέρει πως η προσπάθεια αναμένεται να απαιτήσει χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. στερλινών, ενώ οι εργαζόμενοι μπορεί να χρειαστεί να επενδύσουν μέχρι και 10.000 στερλίνες έκαστος.

Ο Guardian τονίζει πως η βρετανική κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι καλωσορίζει οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της Tata Steel. Το Υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων έχει αναφέρει: «Κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη βιομηχανία χάλυβα να εξασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο μέλλον και καλωσορίζουμε οποιοδήποτε ενδιαφέρον από πιθανούς πλειοδότες».

Πάντως, από τον περασμένο μήνα οπότε η Tata ανακοίνωσε ότι πουλά τις βρετανικές της επιχειρήσεις –θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα- πάνω από 190 πιθανοί επενδυτές έχουν προσεγγιστεί, έχει γνωστοποιήσει η ινδική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v