Έκκληση πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Η ανοικτή επιστολή των πρώην υπουργών ακολουθεί επιστολή 200 Βρετανών επιχειρηματιών την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επίσης αναμένεται να εκφραστεί δημόσια κατά του Brexit την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Έκκληση πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Μια ομάδα πρώην υπουργών Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβανομένων των Λάρι Σάμερς και Τζορτζ Σουλτς, πήραν θέση στο debate σχετικά με το μέλλον της Βρετανίας εντός ή εκτός ΕΕ. Όπως αναφέρει το CNBC, οι υπουργοί έκαναν έκκληση για μια «Ευρώπη, με τη Βρετανία στον πυρήνα».

Με ανοικτή επιστολή τους που δημοσιεύτηκε σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times, οι οκτώ πρώην υπουργοί ισχυρίστηκαν ότι «μια ισχυρή Βρετανία, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει η καλύτερη ελπίδα κατά την άποψή μας για την εξασφάλιση του μέλλοντος της Βρετανίας».

«Η ευρωπαϊκή συμμετοχή επιτρέπει στις τράπεζες με έδρα το Λονδίνο να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Ευρώπη χωρίς να χρειάζονται πολλαπλές ρυθμιστικές εγκρίσεις σε κάθε χώρα», επισημαίνει η επιστολή των Αμερικανών που είχαν θητείες υπό Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους προέδρους.

Μια βρετανική έξοδος είναι πιθανό να διαταράξει και να μειώσει τις εμπορικές ροές τουλάχιστον για λίγο», αναφέρει η ομάδα. Παράλληλα προειδοποιεί πως η αβεβαιότητα που περιβάλλει το λεγόμενο Brexit «ήδη φαίνεται να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην επένδυση και το αίσθημα της αγοράς».

Η έκκληση αυτή έπεται μιας ανοικτής επιστολής 200 Βρετανών επιχειρηματιών που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στους Financial Times και η οποία στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί το Λονδίνο την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινώσει δημόσια τη στήριξή του υπέρ της παραμονής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v